Bu paylaşımda web sitelerinde sayfa görüntülenme | ziyaretçi sayısı arttırma için yapılması ve yapılmaması gerekilenleri inceliyoruz. Eğer sizde bu işin içindeyseniz bu makale tam size göre.
Konuya Başlangıç:
Bilindiği üzere web sahipleri arama motorlarında hep yarış içerisindeler ve hep en üst sıraya çıkmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Peki ya bu kişiler aramalarda yazılarını nasıl en üst sıralara çıkartabilmeyi ve aynı zamanda ziyaretçi sayısı kazanmayı nasıl da başarabiliyor?
Arama motorları sizler için ödüllü bir yarış gibi, 1. sıraya yerleşebilen hep daha iyi bir ödüle sahip oluyor. 2. ve 3. ise 1. kadar olamasa da yine bir miktar ödüle sahip oluyor. Sizin için de bu yarış geçerli aslında. Eğer aramalarda en üst de yer alırsanız bir nevi kazanmış sayılıyorsanız ve en fazla ziyaretçi sizin sayfanıza geliyor. 2. ve 3. sıraya gelenler de bu konuda şanslılar. İlk 3'e bilene girmek hatta aramalarda ilk sayfada bilene yer almak gerçekten de büyük başarı. Şimdi bir arama yapın, herhangi bir arama. Binlerce sonuç karşınıza çıkacak. Ama arama yapanların %94 'nün yaptığı gibi sizlerde ilk sayfadaki yazılardan birisine tıklamayı uygun göreceksiniz. Peki bu arkadaşlar ne yapıyor da aramalarda ilk sayfada yer alıyorlar? Nasıl bu kadar ziyaretçi geliyor?, bunların bizlerden farkı ne? Pek bir ayrıcalıkları yok aslında çünkü bütün arama motorları herkese eşit davranıyor, eşit şartlar, eşit paylaşımlar. Ancak kazananı sadece sınırlı kişi oluyor. Bunun nedenlerini alt başlıklar halinde inceleyelim.
1- Web Site Açılma Amacı:
En önemli kısımdır burası, öncelikle sizler sitenizin açılış amacını kendi ilgi ve yeteneklerinize göre belirlemelisiniz. Bu amaçla site açmak ve bu amaca uygun site adresi ve konulara sahip olmak zaten sizleri bu işe baştan galip olmaya hazırlayacaktır. Örneğin araba alış-satış ile ilgili bir site açmak istiyorsunuz, site adresiniz arabaalsat vs. kelimeler içeriyor ise arama motorlarında araba alım satımı ile yapılan aramalarda sizin sitenize de sıkça karşılaşabilir ve bu yarışta önemli bir yerlere gelebilirsiniz.
2- Anahtar Kelimeyi İyi Kullanabilme:
Anahtar kelimeden kastımız paylaşılan içerikte neyi ele aldıysanız o kelimeyi başlıkta, site bağlantısında, arama açıklamalarında, alt başlıklar halinde ve etiket olarak bolca belirtmelisiniz. Bu belirtmelerin düzgün ve bir o kadar da yoğun kullanışı sizin ziyaretçi kazanabilmeniz için büyük bir etken.
3- Görsel Açıdan Doğru Resimler:
Sitenizi arama açıklamalarıdan ve anahtar kelimelerden ziyade o konuyla ilgili kullanılacak resimler de özenli seçilmelidir. Konu ile tamamen alakadar, dikkat çekici ve bazen de konuyu görsel açıdan daha okunabilir hale getirecek resimleri eklemek de çok yararlı olucaktır.
4- Doğru Bilgi, Doğru Paylaşım:
Sitenizde paylaştıklarınızın ne olduğuna emin olun, gelecek sorular karşısında ne cevap vereceğiniz bu konu hakkında ne kadar alakadar olduğunuzu ortaya çıkarır. Eğer sizler paylaştığınız şeyin ne ile ilgili olduğu tam olarak kavramış, sitenin amacından caymadan sade bir dille paylaşımda bulunmuş iseniz zaten gelen ziyaretçiler bunun farkına varırlar ve zamanla bir öncekinden daha fazla ziyaretçi sayısına ulaşırsınız.
5- (Ç)alıntı Yapmamaya Özen Gösterin:
Bazı sitelerden birebir kopyalanmış ve paylaşılmış konular sitenizin ziyaretçi sayısını düşürebilir. Bunun için her zaman kendinizin olanı paylaşmanız site sağlığı açısından daha yararlı olacaktır.
6- Sitenizi Özetleyen Bir Slogan Bulun:
Slogan kısmı daha sonraki aşamalar olmakla birlikte, eski ziyaretçilerin sitenize tekrardan girmesine neden olacak güzel ve akılda kalıcı bir slogan bulursanız ziyaretçi sayınızı günden güne arttığını görürsünüz.
7- Sosyal Medya Hesaplarıyla Büyümeye Katkı Sağlayın:
Günümüz teklonojisinde kullanıcıya hitap etmenin en önemli yolundan biri ise hiç kuşkusuz sosyal medya hesaplarıdır. Bu medyalarda siteniz ile ilgili bir profil oluşturup, bu hesaplarda da aynı üsluplar ile içeriğinizin bir kısmını atıp devamı için websitenizin linkini verirseniz eğer, bu sosyal medya hesaplarından da ziyaretçi geldiğini ve ziyaretçilerinizin büyük bir artış gösterdiğini göreceksiniz.
8- Sitenizin Nasıl Göründüğüne Önem Verin:
Web sitenizin görünürlüğü ve kullanıcıya hitabı en önemli etkenlerden biridir. Kolay, kullanışlı ve amacına uygun bir görüntü sizin zamanla iyi yerlere gelmenizi sağlayacaktır.
9- Alakalı Paylaşımlarını Linklerle İlgili Konulara Entegre Edin:
Örneğin paylaşılmış ve hiç kimsenin uğramadığı uçsuz bucaksız bir konunuz mevcut. Bu konunuzu ilgili paylaşımlara, bu konu ile ilgili bir kelimenin geçtiği yere link vererek kimsenin ziyaret etmediği konularınızı ayağa kaldırabilirsiniz
10- Azimli Olun, Yılmayın (Asla Pes Etme!):
Bu işlerde en önemlisi her zaman yılmamaktır hiç kuşkusuz. Bu işlerde yeni, bilgisiz, konu bulamamış olabilirsiniz, sitenize kimse girmiyor olabilir, ancak sizi bunlar yıldırmasın. Eğer he zaman kalite bir iş çıkarıyor ve günü gününe paylaşımdan kaçınmıyor iseniz elbet bir gün imkansız dediğiniz yerlere erişeceksinizdir.
"Vazgeçmemek, yapabilmenin yüzde doksan beşidir." - David J. Schwartz
Son Sözler:
Israrlı olun, araştırmacı olun, hep daha fazlasını, hep daha iyisini ve hep enleri yapmaya özen gösterin. Bütün bunları göze alır ve dikkat ederseniz geçen zaman ve üstüne eklenen tecrübe inanıyorum ki sizleri çok iyi yerlere getirecektir.
" Yapmakta ısrar ettiğimiz şey gitgide kolaylaşır, işin niteliği değişmez; ama bu işi yapma yeteneğimiz artar." - Ralph Waldo Emerson
Yazar Hakkında (Yazar Sözleri):
Doğukan Para: Yaklaşık 2013 yılında girişmiş olduğum blog yazarlığı ve her zaman üstüne eklediğim bir tuğla zamanla bu işte koca bir duvarı örmemi sağladı. Bu konuda tam olarak bilgiye sahip olduğumu sandığım 2 yıl aslında benim bu işte bilmediğim birçok şeyi öğretti. En önemlisi bu işte yılmamayı, kullanıcıya hitap etmeyi ve her zaman en doğru hedefe ulaşmayı öğrenmemi sağladı. Bu yazımda aslında sizlere nasıl ziyaretçi arttırılır değil, nasıl kaliteli bir iş çıkarılır onu anlatmaya çalıştım. Zaten sizler kaliteli bir iş çıkarırsanız bir çorap söküğü gibi dahası gelecektir. Bol ziyaretçili paylaşımlar dileğimle kendinize ve sitenize iyi bakın...
Hep Daha Fazlasını Arayanlara...
0 Yorum